Historien bak

En jeger, en fisker og en læregutt

For noen år siden ble kommunikasjonssjef Skillingstad i Statskog hekta på ideen om å lage podcast. Den skulle bli elsket av jegere og fiskere. Seieren ville garantert følge våre faner.

Kollega, fagsjef Breisjøberget i Statskog svarte helt uten pulsendring: «ja, det kæinn vi kænskje gjæra», og tenkte at det måtte være mer enn nok begeistring.

Fortsatt nesten like oppglødd kastet Skillingstad seg over NJFF-informasjonssjef Farstad for nærmest å sprette champagnen til tonene av sin nye ide.

«Nei, det høres ikke akkurat ut som noen god tanke», kom det umiddelbart fra Farstad.

Det stormet i hodet, smalt i lause tenner, knuste vindu, brekte hender. Skulle likevel ikke drømmen om en podcast med en langhåra slamp og en ramp og en pamp bli virkelighet?

Joda. Historien slutter ikke der. Den begynte der. Fugl Fønix ble kraftig svidd, men flakset etter hvert opp fra asken og steg opp på himmelen. Trioen var klar til å skape Jakt- og fiskepodden.

Svett, seriøse og helt på grensen til sendrektige satte de i gang første episode: Den norske jegeren. Politisk korrekt tema og diskusjon.

Tosifret antall avspillinger i uka.

Vi jobbet på, løsnet på snippen, inngikk TV-samarbeid og freste ut podcaster hver uke.

Tresifret antall avspillinger i uka. Firesifret.

Men hvorfor? Statskog og NJFF vil inspirere til fantastiske friluftsopplevelser, by på nyttig kunnskap og bidra til at jakt og fiske fortsetter å være en viktig og bærekraftig del av norsk kultur og friluftsliv. Og ut fra tilbakemeldingene vi får, lykkes vi med akkurat det!

En million avspillinger. To millioner.

På tide med dramaserie på TV, da, kanskje?

I «Vilt Hekta» forlater trioen studio og nyter norsk natur landet rundt sammen med seerne.

Her kan du bli med på fiske etter harr, ørret og røye i verdensvakre Troms. Hobbykokk Farstad har sterkt varierende suksess på serveringsfronten og går på en kraftig blemme når han skal overbevise en gjeng unger med lime-sur fisk.

Skillingstad får vist fram de trønderske herlighetene, både i skogen og i musikken. Ikke minst får han med seg en skrekkopplevelse som satte varige spor under rådyrjakta.

Rypedoktor Breisjøberget får testet ut komfortsonen når en lokkehubro havner på ei lang stang midt ute på en åker i de vakre og viltrike hjemtraktene i Solør.

Og ungdom i Nannestad og Oslo?  Jo, de får smake kråke og due. Hvor godt er kråke, egentlig, når du kjører en blindtest?

Hva blir det neste? Vi aner ikke.

Trioen på TV og podcast

Trond Gunnar Skillingstad er kommunikasjonssjef i Statskog og bor i Namsos. Han er podsjef, programleder og ekspert på uvitenhet grunnet svært manglende erfaring innen jakt og fiske. Enhver anledning brukes til å fremme trønderrock, ikke minst på slutten av episodene med hot-or-not.

Espen Farstad er podcastens kunstnersjel, en fryktet debattant som vandrer halvforberedt nedover livets landevei med bluesgitar i den ene hånda og fluestang i den andre. Sportsfiske har alltid vært en av hans store lidenskaper, men tusenkunstneren fra Asker er også blitt fullstendig fortjust i jakt. Og limerick, forresten.

Så til podcastens stødige fjell, Jo Inge Breisjøberget, vår trygge havn som alltid byr på stoisk ro når det stormer. Han kan alt om jakt, og mener selv at han uhyre sjelden tar feil. Det er noe med denne rypedoktoren på bondegården i Solør som har fått smettet inn landets høyeste akademiske grad i kombinasjon med å jakte mer enn sin egen skygge.

Utgiver og samarbeidspartnere

Jakt- og fiskepodden og TV-serien «Vilt hekta» produseres og gis ut av Statskog SF i samarbeid med Norges Jeger- og FIskerforbund.

Statskog forvalter statens utmark og skal blant annet være garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsliv. Les mer på www.statskog.no.

NJFF er landets eneste riksdekkende organisasjon for jegere og sportsfiskere, og et av de viktigste miljøene for formidling av kunnskap om jakt og fiske i Norge. Forbundet har om lag 120.000 medlemmer. Les mer på www.njff.no.

Jakt- og fiskepodden produseres i samarbeid med Naturkanal1, en riksdekkende TV-kanal med programmer innen jakt, fiske og friluftsliv. Selve podcasten er tilgjengelig på alle podcastplattformer, mens Naturkanal1 viser TV-versjonen av podcastinnspillingen.

Von kommunikasjon er et kreativt byrå som fokuserer på ikke-kommersielle aktører, og har produsert TV-serien «Vilt Hekta» på oppdrag for Statskog.

NA kreativ er et kommunikasjonsbyrå tilknyttet Namdalsavisa og leverer dette nettstedet, vilthekta.no

Statskog SF

Namdalshagen (eksp. 3 etg)
Søren R. Thornæs veg 10
Namsos

Postboks 63 Sentrum, 7801 Namsos

post@statskog.no

design & utvikling: NA Kreativ